Δοκιμαστική επαναλειτουργία blog

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Print Server Configuration

Έχετε εκτυπωτή χωρις ethernet port και θέλετε να τον βάλετε σε ένα δίκτυο LAN ? Η λύση είναι απλή και φθηνή και ονομάζεται Jet Direct. Εδώ και πολλά πολλά χρόνια, διάφορες εταιρίες έχουν φτιάξει αυτές τις συσκευές για τους εκτυπωτες που δεν εχουν ethernet port.
Οι JetDirect λοιπον έχουν ενα μυστικό. Ο τρόπος για να γίνουν configure ειναι με telnet. Σε ποια IP διεύθυνση όμως ; Για να βρούμε την IP θα πρέπει πρώτα απ' όλα να έχουμε συνδέσει τη συσκευή με τον εκτυπωτή μας μεσω της Parallel Port και να έχουμε βάλει τη JetDirect στο δίκτυο. Το μόνο που απομένει είναι να πατήσουμε το "Test" button που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της συσκευής. Θα εκτυπωθεί μια σελίδα που θα αναφέρει τις default ρυθμίσεις της συσκευής μας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει Test Button ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν λειτουργεί, να ξέρετε οτι η default IP address είναι 192.0.0.192 με netmask 255.255.255.0. Οπότε, αν εσείς αλλάξετε IP διεύθυνση στον υπολογιστή σας πχ σε 192.0.0.193, θα μπορείτε να κάνετε telnet 192.0.0.192 και να settάρετε τη συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου