Δοκιμαστική επαναλειτουργία blog

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Windows 10 Automatic Update: Πως απενεργοποιείται

Τα Windows 10 ειναι ενα πολυ ομορφο και γρηγορο λειτουργικο συστημα, που συντομα θα ειναι εγκατεστημενο στους περισσοτερους υπολογιστες παγκοσμίως. Η κίνηση της Microsoft να διαθέσει δωρεαν σε ολους την αναβάθμιση απο Windows 7,Windows 8 & 8.1 στα Windows 10 ηταν σοφή! Καπου πηρε το ματι μου, οτι ηδη το 10% των Η/Υ "φοραει" το νεο λειτουργικό. 

Από τις πρώτες μέρες που τα έβαλα στους υπολογιστές μου, με κέρδισαν. Ταχύτατα, εύκολα και επιτέλους με νεο, αναβαθμισμένο Start Menu! Με λιγο περισσότερο ψαξιμο, ειδα οτι δεν υπαρχει άμεσος τρόπος να γινει απενεργοποίηση της αυτόματης ενημέρωσης των Windows 10, όπως υπήρχε σε παλαιότερα λειτουργικά. Η λύση, για οποιον ενδιαφέρεται, ειναι η εξής:

Παταμε τον συνδυασμό πλήκτρων windows key + R και πληκτρολογουμε την εντολή services.msc . Στην καρτέλα που θα ανοίξει, βρίσκουμε το "Windows Update" και με διπλο κλικ ανοιγει η παραμετροποίηση της υπηρεσίας. Στον "Τύπο Εκκίνησης", επιλέγουμε "Απενεργοποίημενο". Στη συνέχεια πατάμε ΟΚ σε ολα τα παράθυρα και κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας.

Απενεργοποίηση Windows Update
Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να δουλευουν κανονικά, και δεν θα κατεβάζουν μονα τους ενημερώσεις, που πολλές φορές ειναι ενοχλητικές και μας κάνουν το internet αλλα και την γενικότερη λειτουργία του υπολογιστή μας λίγο πιο αργή. Δημιουργεί όμως και ένα πρόβλημα που εντόπισα πρόσφατα. Με το Windows Update απενεργοποιημενο, δεν μπορείς να κατεβάσεις τίποτα απο το Market των Windows. Μικρο το κακό βέβαια, οφείλω ωστόσο να βοηθήσω στο troubleshooting :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου